Fondo „Evernord Real Estate Fund III“ ir Estijos vystymo bendrovės „Novira“ valdoma „Marijas 2 SIA“ obligacijomis pasiskolino 10,5 mln. Eur ir ateityje obligacijomis planuoja pasiskolinti iš viso iki 45 mln. Eur.

„Marijas 2 SIA“ ne viešai pasiskolino obligacijomis, kurių trukmė 2 metai. Jas investuotojai įsigijo su nuolaida – 6,5% kupono obligacijos išplatintos su 7% pajamingumu.

„Siekiant atliepti augusią politinę riziką, šiam konkrečiam leidimui buvo pasirinktas 7% pajamingumas“, – VŽ patikslino Arnas Vedeckis, „Evernord“ finansų direktorius ir valdybos narys.

Obligacijas su partneriais platinusios FMĮ „Evernord“ direktorė Vismantė Šepetienė nurodė, kad besiskolinusiajai pusei emisija buvusi „puikus portfelio diversifikavimo įrankis.“

Pritrauktas lėšas „Marijas 2 SIA“ panaudos biurų pastato Rygos centre „Novira Plaza“ statyboms.

Beveik 24.000 kvadratinių metrų biurų pastatas turėtų būti užbaigtas iki 2023 m. trečio ketvirčio, šiuo metu pastatyti šeši iš septynių aukštų, nurodo bendrovė.

„Dauguma biurų Rygoje kuriasi rekonstruotuose daugiabučiuose, o nauji pastatai kyla toliau nuo centro. Būtent todėl mes matome puikias šio projekto perspektyvas“, – teigė Jolanta Jurga, „Evernord“ grupės įkūrėja.

„Marijas 2 SIA“ planuoja obligacijomis iš viso pasiskolinti iki 45 mln. Eur.

https://www.vz.lt/rinkos/2022/06/27/evernord-fondo-ir-partneriu-bendrove-nt-projektui-obligacijomis-pasiskolino-su-7-pajamingumu